Bliži se Halloween…Vidim već po dućanima ima pregršt kostima. Srećom, jer do prije koju godinu si mogao kupiti samo kostim vještice ili sexy zečice za odrasle. Valjda su i oni uvidjeli potencijalnu zaradu pa je ponuda ove godine bogata i raznovrsna.

Ja ionako volim kućnu izradu pa s vama dijelim ovaj super tutorial za izradu majice s motivima šišmiša. Namijenjena je djeci ali bogme i ja sebi pravim jedan komad. Ruke gore svi oni koji pate od sindroma Petar Pan 🙂

Dakle potrebni su vam:

  • majica (crna)
  • varikina (izbjeljivač)
  • voda
  • posuda za prskanje (ona s kojom zalijevate cvijeće ili veš pri peglanju)
  • dobra volja

Dakle postupak je jednostavan. Isprintajte (ili nacrtajte ako ste vještiji) motive šišmiša na naljepnicu, izrežete i rasporedite po majici.Možda je najbolje koristiti ostatke tapeta (da se ne promoči papir) ili papir prvo naprskati akrilnim lakom bezbojnim. Kad isprobam javim vam..:)

Ispod majice stavite neki karton ili vrećicu (da varikina ne probije na drugu stranu). U posudi pomiješate 1/3 varikine i 2/3 vode. U dobro prozračnoj prostoriji (ili još bolje na balkonu) naprskajte majicu. Ostavite da se dobro osuši…i imate svoju Batman majicu.:)

Možda možete napraviti i veliki mjesec tako da izrežete krug od papira i maknete izrezani krug a ostatak papira stavite na majicu i špricate varikinom. Tako da dobije ovaj okrugli izgled crvenog mjeseca.

Majicu je nakon sušenja najbolje oprati je sa hvatačem boje (iz dm-a) i pola šalice octa u hladnoj vodi, čisto da ode sva varikina.

To je to.:)

XOXO

anna